Oostenrijkse zomer - Bongers Van Dijk
890
post-template-default,single,single-post,postid-890,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Oostenrijkse zomer

Oostenrijkse zomer

Ieder jaar reis ik net als veel anderen voor mijn wintervakantie af naar Oostenrijk. Slechts een paar keer ben ik er in de zomer geweest, om de bergen zonder sneeuwdek maar met groen gekleurde weiden vol met kleurrijke bloemen te zien. Af en toe tref je er nog het bekende maar zeldzame plantje Edelweiss. De Edelweiss kenmerkt zich door overlevingskracht in moeilijke omstandigheden en de Oostenrijkers hebben er de woorden gedurfd, moed en nobel aan gekoppeld.

Het zijn de bijzondere natuurlijke en economische factoren, wat maakt dat de Oostenrijkers gewend zijn aan inspelen op harde omstandigheden en seizoensgebonden economische golfbewegingen. Ieder jaar weer als het wintersportseizoen sluit, de sneeuw smelt en de weiden groen kleuren, komt de bouwsector in actie. Hotels worden gerenoveerd, winkelcentra worden bijgebouwd en de dorpen worden klaargemaakt voor de komst van een nieuwe stroom wintersporters.

Nederland bevindt zich momenteel ongewild in een Oostenrijkse zomer. Een groot deel van de economie ligt stil als gevolg van het Corona virus en het zal nog een tijd duren voordat de situatie is genormaliseerd. Ik ondersteun de maatregelen van de overheid en hoop dat dit het gewenste effect heeft om uiteindelijk het virus een halt toe te roepen.

De bouwsector is de motor van de economie en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van ons economisch systeem. Tijdens de bouwcrisis bleek hoeveel impact het stilvallen van bouwproductie had op de rest van de economie.
Het is nu zaak om juist de bouwsector een bijdrage te laten leveren om de economie draaiende te houden.

Renoveer de scholen, verbouw kantoren, winkels en overheidsgebouwen en maak plannen. Deze Oostenrijkse zomer wordt uiteindelijk weer gevolgd door een Oostenrijkse winter. Laten we er met elkaar voor zorgen om dan de economie weer te laten bloeien als de sterke Edelweiss.

Gedurfd, moed en wijsheid….           Wij zijn er klaar voor !

Namens Van Dijk Bouwgroep,

 

Jeroen van Dijk