Opleiden zit in ons DNA - Bongers Van Dijk
870
post-template-default,single,single-post,postid-870,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Opleiden zit in ons DNA

 

‘Omdat wij een goede opleiding aanbieden is de instroom van jonge vakmensen bijna altijd gegarandeerd’ Henk Bunskoeken directeur Van Dijk Bouwgroep.

‘Opleiden zit in ons DNA’. Wij zijn van oudsher een opleidingsbedrijf’. Aan het woord is Henk Bunskoeken, directeur bij Van Dijk Bouwgroep.

‘Wij hebben in de loop der jaren ruin 100 bouwplaatsen beschikbaar gesteld als leerlingenbouwplaatsen.  De familie Van Dijk was altijd al overtuigd van het belang van opleiden en heeft hiervoor diverse onderscheidingen gekregen. Met als absolute erkenning de J.J. van der Wal erepenning’.

‘Leerlingen worden door ons opgeleid onder het toeziend oog van onze erkende leermeesters. Deze leermeesters begeleiden de leerling-timmerman en leerling-metselaar voornamelijk op de bouwplaatsen en dragen praktische kennis en vakbekwaamheid aan hen over’ aldus Henk.

Uiteraard wordt er regelmatig een toets afgenomen om de vorderingen van de leerling te monitoren, zodat voor het eindexamen voldoende kennis en vakmanschap is bijgebracht. ‘Wij hebben leerlingen op onze bouwplaatsen aan het werk uit alle BBL-niveaus.’ ‘Binnen Van Dijk Bouwgroep bieden we telkens 2 leerlingen de kans om werkervaring op te doen`.

Van Dijk Bouwgroep staat in nauw contact met het Regionaal Techniek Centrum Hardenberg. In bestuurlijke functies bij het RTC heeft Henk Bunskoeken jaren achtereen haar steentje bijgedragen. De gehele opleiding valt onder de paraplu van Volandis.

‘Wij steken veel tijd en energie in het opleiden van enthousiaste jongeren. Door een goede opleiding aan te bieden, is de instroom van jonge vaklieden bijna gegarandeerd dat moet ook wel want ieder (bouw)bedrijf is gebaat bij de instroom van jonge mensen voor dit prachtige beroep. Zo bouwen wij de toekomst vandaag.`