Uitgelicht : Huys Mastebroek in Slagharen - Bongers Van Dijk
873
post-template-default,single,single-post,postid-873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Uitgelicht : Huys Mastebroek in Slagharen

In maart hebben we Huys Mastebroek, in het centrum van Slagharen opgeleverd. Een uniek wooncomplex met zeven appartementen op de plek waar vroeger Radio Mastebroek zat.

Van Slagharen….voor Slagharen

Voor Jeannet Mastebroek stond direct vast dat ze graag de eigenheid van de plek van haar ouderlijk huis wilde waarborgen. Er moest iets nieuws ontstaan waarbij 3 elementen heel belangrijk zijn:

1. Noaberschap
Elkaar zien, ontmoeten en ondersteunen als dat nodig is, dat kan in een kleinschalig appartementencomplex. Niets moet gezamenlijk, maar je bent hier nooit alleen.

2. Van Slagharen….voor Slagharen
Het is Jeannet Mastebroek met de paplepel ingegoten; als ondernemers in een dorp moet je elkaar aanvullen en niet beconcurreren. Bij de bouw van dit complex kiest ze dan ook voor samenwerking met lokale ondernemers. Alle elementen die het dorp Slagharen met elkaar verbinden: ondernemerschap, onderscheidend en betrokkenheid komen terug in het project.

3. De eigenaren hebben ieder hun eigen keuze kunnen maken betreffende de indeling van hun appartement en de gebruikte materialen zodat de woningen geheel naar hun eigen smaak zijn opgeleverd.

Bijzondere architectuur
Wim Somsen van het gelijknamige bouwkundige ontwerpbureau heeft op basis van wensen van Jeannet Mastebroek het ontwerp op een creatieve en deskundige manier uitgewerkt.
Aan de Herenstraat heeft het wooncomplex de uitstraling van een herenhuis. Aan de zijde van de Prinses Irenelaan heeft het complex de uitstraling van Hollandse huisjes. Om de kappen van beide soorten in elkaar in elkaar te laten overlopen hebben de timmermannen hun beste beentje voor moeten zetten.

Koperswensen
In het appartementencomplex is gebruik gemaakt van duurzame materialen en energievoorzieningen. Om de bewoners de gelegenheid te bieden hier lang te kunnen verblijven is de inrichting senioren-proof opgezet. Met de supermarkt en bakker als buren zijn de dagelijkse voorzieningen heel dichtbij.